5 Aralık 2016

YEMEKLİ DAVET VE TANDIR BÖREĞİ..


şimdilik size kayserimizin meşhur tandır böreği tarifini veriyorum.ve ısrarla denemenizi tavsiye ediyorum.......inşallah nasip olursa ilerleyen günlerde diğer tarifleride yayınlayabilirim.

KAYSERİ TANDIR BÖREĞİ:

HAMUR İÇİN:

4-5 s.b. un

1 tatlı kaşığı tuz

alabildiğince süt.

açmak için nişasta ve un karışımı

HARCI İÇİN:

1 paket margarin yada 2oo gr tereyağ

1 s.b. tahin

İÇİ :

400 gr kıyma

1 adet soğan

maydonoz

tuz-toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

öncelikle hamurumuzu tüm malzemeleri karıştırıp aldığı kadar sütle kulakmemesi kıvamında yoğurup , üzerine nemli bez örterek dinlenmeye bırakıyoruz.

daha sonra içini hazırlıyoruz.kıyma ve ince doğranmış soğanlarımızı az yağda kavurup tuzunu ve biberini ekiyoruz.ince kıyılmış maydonozlarıda ilave ediyoruz.

en son olarak tahini bir tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak hafif kavuruyoruz. yağını ekleyip eriyince iyice karıştırıp ocağı söndürüyoruz.

hamuru 3 bezeye ayırıp, yarıyarıya karıştırdığımız un-nişasta ile ince açıyoruz.

tahinli karışımdan bolca sürüp şekildeki güneş gibi keserek etrafındaki parçaları tek tek içine ekleyip,kenarlarını içe getirip dörde katlıyoruz.dolaba kaldırıp soğutuyoruz. her bezeyi aynı şekilde tamamlayarak içindeki yağı donana dek soğuttuktan sonra hepbirini tepsi büyüklüğünde açarak arasına içten serpiyoruz.

en son üstüne 1 yumurtayı 1 ç.k. sıvıyağla çırparak sürüyoruz.ısınmış 175 derecede kızarana dek pişiriyoruz.biraz ılınınca elimizle su serperek naylon örtüyoruz.az bekletip dlimleyerek servis ediyoruz.ve yemelere doyamıyoruz:))

AFİYET OLSUN..

7 yorum:

makhina dedi ki...

selamlar resim ve yazılar büyük olduğu için kayma yapmış html den düzeltebilirsin düzeltemezsen yine yardımcı olurum hayırlı geceler arkadaşım sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

şahaneee ellerine sağlık canım..Bayramın mubarek olsun çok öpüyorum..

pervin dedi ki...

Sevilcim bayramınız mubarek olsun tandır böreğine bayıldım ellerine sağlık sevgi dolu bayramlar...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canımcım iyi bayramlar dilerim
öptümmm

Adsız dedi ki...

selam.börek nefis görünüyor.eline saglık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!