Evet sofralarımızın vazgeçilmezi barbunyadır.ben salata gibi plaki şekliyle yapıyorum.hem rengi berrak oluyor hemde hafif.tazeyken alıp buzluğa saklamıştım.tazesi daha lezzetli oluyor ama mevsimi değil sanırım.siz kurusundan yapabilirsiniz..
1 kase barbunya (kuru ise 1 gece ıslatılmış)
1 limonun suyu
1 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kurusoğan
1kırmızı turp
maydonoz
dereotu
nar ekşisi
taze nane
YAPILIŞI:
barbunyamızı limonsuyu,zeytinyağ,tuz ve üzerini örtecek kadar su ile düdüklüde 25 dk haşlıyoruz.suyunu süzerek,soğuyunca soğanı piyazlık doğrayıp,maydonozu, dereotunu,kırmızı turpu,naneyi incecik kıyıp karıştırıyoruz.tekrar limonsuyu,zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz ilave ederek karıştırıyoruz. dolapta dinlendirip servis ediyoruz.afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder