Malzemeler:
·
2
yumurta
·
1
su bardağı süt
·
1
su bardağından bir parmak eksik un
·
tuz
içine:
·
300-350
gr. kıyma
·
2
baş kuru soğan
·
bir
tutam maydanoz
·
pastırma
dilimi(arzuya bağlı)
·
tuz,
karabiber
·
sıvıyağ
üzerine:
·
galeta
unu(pane harcıda olur)
·
2
yumurta
Hazırlanışı:
Soğanı
yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavuruyoruz. Kıyma suyunu çekince içine
pastırma dilimlerini (isterseniz sade de pişirebilirsiniz) tuz ve bol
karabiberini ekleyip kıyma pişince ocaktan alıyoruz. İçine ince doğranmış
maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Böreğin harcını hazırladık, şimdi
kreplerimizi hazırlayıp pişirelim. Yumurtayı çırpıp içine süt, un ve tuzunu
katıp iyice karıştırıyoruz. Krep tavasına çok az sıvıyağ atıp bir kepçe kadar
krep hamurundan alıp arkalı önlü pişriyoruz. Her krepin içine yetecek kadar
kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarıp önce yumurtaya sonra galeta
ununa bulayıp kızgın yağda hafifçe kızartıyoruz.
Avcı
böreğini kolaylık olsun istiyosanız hazır yufkadan da pişirebilirsiniz ancak
tavsiyem krep olarak hazırlamanızdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder