AÇMA TARİFİ: MALZEMELER:
1 s.b.ılık süt, 1 s.b.yoğurt , 1 s.b sıvıyağ,
2 yumurta (akı hamuruna sarısı üstüne)
yarım paket yaşmaya , 1 tatlı kaşığı toz şeker ,
1 tatlı kaşığı tuz , aldığı kadar un
HARCI: 250gr margarin veya tereyağına 1-2 ç.k. tahini ilave edip , iyice eritiyoruz.
YAPILIŞI:unun ortasını havuz gibi açarak , sırayla sütü , yoğurdu , sıvıyağı , mayayı , yumurta sarılarını , şekeri ,tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz .4 beze alarak ince açıyoruz.erittiğimiz harctan sürüyoruz.2 kere muska gibi katlıyoruz . sonrada hafif açarak , rulo yapıp 3-4 parmak kalınlığında kesiyoruz.üstüne yumurta sarısını sürüp, susam ekiyoruz.tepsiye diziyoruz. enaz 1 saat sıcak bir yerde bekletiyoruz.175 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.ılınınca ayranla bereber servis ediyoruz..AFİYET OLSUN..............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder