EV YAPIMI LOR PEYNİRİ:
5 lt süte kaynamaya yakın 1 çay bardağı sirke, 1 limonun suyunu ilave ederek süt kesilip yeşilimsi suyu çıkana kadar kaynatıyoruz.ocağın altını kapatıp biraz soğuyunca 1 çay bardağı yoğurt suyu ekliyoruzki besin değeri artsın.iyice soğuttuktan sonra süzerek tuz ve çörekotu ile karıştırıyoruz.Süzme peynir sevenler süzdükleri tortuyu bez torbaya koyarak üstüne bir ağırlıkla bir gün bekletebilir.Krem peynir sevenlerde tortuyu suyu ile inceltip el blendırı ile çekerek istedikleri kıvama geldikten sonra kullanabilirler..suyunuda çorbalarda inceltmek için yada bakliyatları fermente etmek veya turşularda kullanmak üzere buzdolabında saklıyoruz.ancak 3 gün içerisinde tüketilmeli çok çabuk bozulabiliyor.ben peynir yaptığımda oğluma suyundan aç karnına içiriyorum.vucudundaki toksinleri atıyor.tavsiye ederim..
https://www.facebook.com/groups/1091136197675443/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder