sağlık açısından hep sıvıyağlı kurabiyeleri tercih eder oldum.günümüzde katı yağların içerisinde ne gibi maddelerin olduğunu anlamak güvenmek çok zor değilmi?buda yine zeytinyağı ile denediğim ve pişince görüntüsünü allayıp pulladığım bir tarifim:-)lezzeti ise buram buram tahin kokulu kıyır kıyır...
SIVIYAĞLI TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ:
1 su bardağı sıvıyağ ( ben zeytinyağ kullandım)
1 su bardağı tahin (tortulu koyu tarafından:)
1 su bardağı pudra şekeri
1yumurta
5-6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzerine sürmek için:süzme bal ve yulaf ezmesi
YAPILIŞI:un ve kabartma tozu haricinde tüm malzemeyi iyice karıştırarak özleştiriyoruz.en son kabartma tozu ve unu ilave ederek kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.175 dereceki sıcak fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz.soğuduktan sonra üzerine bal sürerek yulafa batırıp servis ediyoruz.
AFİYET BAL ŞEKER OLA:))
11 yorum:
ellerine saglik canim harika gorunuyor kucak dolusu selamlar.
Esselamu aleykum sevgili kardeşim,
artık hemen herkes doğal olana yöneliyor,doğrusu da bu...
Ben de evimde tereyağı ve zeytinyağından başka bir yağ kullanmıyorum,ellerine sağlık kurabiyeler hem sağlıklı olmuş hemde çok lezzetliye benziyor.sevgilerimle...
tabii kıyırkıyır olur ağızda dağılır mübarek, sen ye biz bakalım hayalini kuralım oldu bu:)) şifalar olsun sevgiler
sevil hanım ellerinize sağlık nefis görünüyor..
saglık açısından bomba bir kurabiye olmuş.ellerine saglık.
evet dediğin gibi azıcık tahin dışında sağlıklı bir kurabiye olmuş
elinize sağlık.
adaşım ellerine sağlık yine super olmuş
sevgiler
Yulaflar nasılda çıtır çıtır dağılır damakta çok şık gözüküyorlar,ellerine sağlık..
Ellerıne sağlık değişik bır tarıf..
Sevgilerle..
Bende mümkün olduğu kadar margarinden uzak durmaya çalışıyorum.Sıvı yağ ile iyi olmuş.Eline sağlık
Zeytinyağı her daim tercihimdir.Kurabiye enfes gözüküyor ellerine sağlık...
Yorum Gönder