bende hani elbet birgün bunu yapar ve ayrıntılı resimleyerek yayınlarım diye sözler vermiştim.
ama artık koşuşturmacalardan (meşakkat!)öyleki kendim kendime bile güvenemez oldum verdiğim sözlere:)
bu harika börek için yine teşekkür ederim canım annecime..
affınıza sığınarak geçelim tarife..
KAYSERİ BÖREĞİ- KURU BÖREK
MALZEMELER:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
beyaz peynir
1 paket (250g) margarin/tereyağı
YAPILIŞI:
gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırıyoruz. her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)
önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
not: 250g yağ fazla geldi sanmayın, bu böreğin özelliği yağda pişip kuru baklava gibi kuru olması.
ayrıca yanında mutlaka ayran vs ile tüketiniz boğazınıza durabilir:))
KAYSERİ BÖREĞİ- KURU BÖREK
MALZEMELER:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
beyaz peynir
1 paket (250g) margarin/tereyağı
YAPILIŞI:
gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırıyoruz. her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)
önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
not: 250g yağ fazla geldi sanmayın, bu böreğin özelliği yağda pişip kuru baklava gibi kuru olması.
ayrıca yanında mutlaka ayran vs ile tüketiniz boğazınıza durabilir:))
11 yorum:
Anneciğinin elelrine sağlık canım...
Eşimde çok sever...
Sevil hanım
çok güzel ve iştah açıcı gözüküyor börekleriniz elinize sağlık
sevgilerimle
AYY OLSADA YESEK
hem anne tarifi hem de yöresel olunca doyum olmuyor değil mi o lezzete..
anneciğinizin de sizin de ellerinize sağlık..
sevgilerimle..
çok severimmmm ama dediğin gibi zaman olsada yapsakda yesek ellerine sağlık anneciğinin öpüyorum seni sevgiler
hayirli kandiller :)
Merhabalar sevgili arkadaşım, öncelikle böreği yapanın ellerine sağlık. bunun lezzetini bir kayserili olarak çok iyi bilirim bizim akrabalarda ne zaman gitsek yapar ikram ederler sağolsunlar. Diğer paylşaşımlarında çok güzelve içten . Epeydir yorum yazmakta ve izlemeye almakta sorun yaşıyorum bu çözüldüğünde daha çok Görüşmek üzere güzel bloğuna sevgiler bırakıyorum..
Çok güzel bir tarif. Lezzetini tahmin edebiliyorum. Anneciğinin ellerine sağlık, sevgiler...
teşekkürler...
börek cok guzel görünüyor elinize saglik yanliz resimdeki sekil degisik gözüküyor o sekli nasil verdiniz?
Yufkayi actiktan sonra ikiye kesip uzunlamasina kiristiriyorsunuz yufkayi ic malzeneyi koyup katliyorsunuz
Yorum Gönder