19 Haziran 2011

HURMALI HAŞHAŞLI KURABİYE

bu aralar dolgusuz kurabiye yapamaz oldum:)
mutlaka içine bir malzeme buluyorum nedense:)
buda bunlardan biri..
sevgili kayınvalidemin sürekli verdiği malzemelerden hurma..

HURMALI HAŞHAŞLI KURABİYE:
250 gr margarin yada 200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
üzerine:
yumuta akı ve haşhaş
içine:
 16 adet ılık suda ıslatılmış ayıklanıp küçük doğranmış incir 
1 su bardağı çekilmiz ceviziçi
2 yemek kaşığı sarelle
YAPILIŞI:
yağ ile şekeri iyice karıştırıp diğer malzemeleri ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.üzerini örterek iç malzememizi hazırlıyoruz.hurma sarelle ve cevizi karıştırıyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyarak dolduruyoruz.önce yumurta akına sonra haşhaşa batırıp tepsiye diziyoruz.175 derecedeki fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.
NOT:süper değişik bir lezzeti var yedikçe yemek geliyor tavsiyemdir..birde  ben artık pastalarımda margarin kullanmıyorum.süt kaymağından yayık tereyağımı kendim hazırlıyorum.isteyen olursa yapılışını tarif edebilirim.

3 yorum:

hanife dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım kurabiyeler çok güzel görünüyor çok özlettin kendini Rabbim evlatlarını nazardan korusun hayırlı yazılar yazsın

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

ellerinize sağlık pek güzel olmuş..

elif dedi ki...

slm
kurabiye tarifiniz çok güzel.
tereyağını nasıl yapıyorsunuz süt kaymağndan yazarsanız sevinirim. tşkler.