16 Haziran 2015

AVCI BÖREĞİ


Malzemeler:
·         2 yumurta
·         1 su bardağı süt
·         1 su bardağından bir parmak eksik un
·         tuz
içine:
·         300-350 gr. kıyma
·         2 baş kuru soğan
·         bir tutam maydanoz
·         pastırma dilimi(arzuya bağlı)
·         tuz, karabiber
·         sıvıyağ
üzerine:
·         galeta unu(pane harcıda olur)
·         2 yumurta
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavuruyoruz. Kıyma suyunu çekince içine pastırma dilimlerini (isterseniz sade de pişirebilirsiniz) tuz ve bol karabiberini ekleyip kıyma pişince ocaktan alıyoruz. İçine ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Böreğin harcını hazırladık, şimdi kreplerimizi hazırlayıp pişirelim. Yumurtayı çırpıp içine süt, un ve tuzunu katıp iyice karıştırıyoruz. Krep tavasına çok az sıvıyağ atıp bir kepçe kadar krep hamurundan alıp arkalı önlü pişriyoruz. Her krepin içine yetecek kadar kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarıp önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda hafifçe kızartıyoruz.
Avcı böreğini kolaylık olsun istiyosanız hazır yufkadan da pişirebilirsiniz ancak tavsiyem krep olarak hazırlamanızdır.




Hiç yorum yok: