28 Temmuz 2015

PARFE


evde kıştan kalan ve artık yenmeyen reçeller vardı.bunları değerlendirmem lazımdı.hemde bu sıcaklara göre soğuk ve hafif bişey yapmalıydım.
mmm büyük paşam parfe sever dedim ve reçelli parfe ortaya çıktı .tadıda çok güzel oldu.


REÇELLİ PARFE
TARİFİ:2,5 s.b. süt e 2 ç.k.un, 1 yumurtanın sarısı,1 ç.b.toz şeker ekleyip pişiriyoruz.diğer tarafta 1 s.b. süt ve 1 paket krem şantiyi çırpıyoruz.pişirdiğimiz sütlü karışıma ekliyoruz.ikiye ayırıp yarısına 2 ç.k. kakao ekleyip karıştırıyoruz.10 adet bisküviyi kırıyoruz.yarım bardak vişne ve şeftali reçellerini küçük dilimliyoruz.kalıba birkat kakaolu ,birkat sade karışımı sırayla dökerek, aralarına reçellerden ve bisküviden serpiştiriyoruz.1 gece buzlukta dondurduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: