7 Eylül 2015

AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA

AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA:
1 ç.b. sıvıyağ ,1s.b.ılık su,kibrit kutusu kadar maya, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker , 1,5 tatlı kaşığı tuz ,aldığı kadar un.
içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin
harcı için:peynir maydonoz
tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz.15 beze alarak ince açıyoruz.erittiğimiz tereyağdan sürüyoruz.Peynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz.1 saat tepside mayalandırıyoruz.kabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruz..ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: