21 Eylül 2015

MAYALI ISPANAK BÖREĞİ


yumuşacık yağsız ve yapılışı çok kolay bir börek ..iç malzemesindeki ıspanak ve yumurta sayesinde demir ve protein bir arada...
MAYALI ISPANAK BÖREĞİ TARİFİ:6 s.b. una 1 ç.b. süt , 1 küçük paket yaşmaya ,1tatlı kaşığı dolusu tuz ve yeterince un ve su ilavesiyle çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.ve en az yarım saat mayalandırıyoruz.
İÇİ:500 gr ıspanağın yaprak kısımlarını çok ince doğruyoruz.1 orta boy yemeklik doğranmış kurusoğanı 3 ç.k. sıvıyağ ile az kavurup ıspanağa ekliyoruz.isteğe göre kaşarpeyniri ve yarım demet maydonoz,çırpılmış 3 yumurta , tuz , kara biber ilave ederek harmanlıyoruz.
hamurumuzu iki bezeye ayırarak 1.ciyi  incecik açıyoruz.içini sürüp rulo yaparak tepsiye yayıp kesiyoruz. 2.ci bezeyide aynı şekilde hazırlıyoruz.
.üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecedeki fırında pişiriyoruz.ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: