26 Mayıs 2016

BAZLAMA


bazlama Kayserimizin meşhur ekmeğidir...üzerine tuzla sarımsak sürülür , damates biber eklenir veya meşhurr Kayseri çemeni ile yenir.bazlamanın hamuru ve pişirilmesi maharet ister..eskiden büyüklerimiz otla pişirirlermiş ve tadına doyum olmazmış.şimdilerde çok az evde yapan var.çünkü burda çok ucuza ve hazır satılıyor..övünmek gibi olmasın :) ben bazlamayı iyi yaparım.....
BAZLAMA TARİFİ:
6s.b. una 1 küçük paket yaşmaya ,
1 ç.b. süt veya soda,
1 tatlı kaşığı tuz ,
2 adet küp şeker
ve aldığı kadar suyla çok yumuşak bir hamur yoğurulur..
1 saat üstü kapalı mayalandırılır.portakal büyüklüğünde bezeler alıp
1 parmak kalınlığında açılır.saçta hafif ısıda çevirerek, iyice
kabarana kadar pişirilir.ılınınca kahvaltı ve çayla servis edilir...
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: