4 Haziran 2016

ETLİ TALAŞ BÖREĞİ

yumuşacık hemde doyurucu......


ETLİ TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ:
6 adet yufka
HARCI: 2yumurta , 1 s.b. yoğurt ,1ç.b.su yada soda , 1s.b. sıvıya ,1 çay kaşığı kabartma tozu karışıp çırpılır.
İÇİ:500gr haşlanmış kuzu eti ,1 ç.b. konserve bezelye ,dilimlenmiş kırmızı taze biber, yarım demet ince kıyılmış maydonoz
ÜZERİNE:1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:yağlanmış tepsiye yufkaları ; aralarına harcından bolca yayarak ve her iki yufka arasına etli içten ilave ederek seriyoruz.üzerine yumurtanın sarısını sürüp .175 derecedeki fırınde kızarana dek pişiriyoruz.ılık servis ediyoruz.....
not: ben yufkaları kare katladım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: