2 Temmuz 2016

MAHLEPLİ KANDİL SİMİTİ



MAHLEPLİ KANDİL SİMİTİ TARİFİ:MALZEMELER:
250gr margarin(oda sıcaklığında) 1 ç.b. sıvıyağ1ç.b.toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 ç.b. sirke 2 yumurta(birinin beyazı üzerine)2 tatlı kaşığı mahlepaldığı kadar un1 paket kabartma tozuYAPILIŞI: margarini , sıvıyağı , yumurtaları özüyoruz.şekerin ve sirkenin yarısını ilave edip, karıştırıyoruz.tuzu ve mahlebi ekleyip ,biraz unla birlikte harmanlıyoruz.sonra şeker ve sirkenin kalan yarısını ilave edip en sonda kabartma tozunu ekleyip , unla birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz.çubuk şekliyle çevirip bastırıyoruz.önce yumurta akına sonra susam karışımına batırıp 175 derecedeki sıcak fırında pişiriyoruz. soğuyunca çayla birlikte servis ediyoruz AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok: