6 Ocak 2017

ISPANAKLI GÖZLEME




hem vitaminli hem yumuşacık lezzetli.iç malzemesindeki ıspanak ve peynir sayesinde demir ve kalsiyum bir arada..yanınada buz gibi ayran mmmm.yemede yanında yat...



ISPANAKLI GÖZLEME TARİFİ:
HAMURU:6 s.b. una 1 ç.b. süt ,yarım küçük paket yaşmaya , 1 tatlı kaşığı dolusu tuz ,yeterince su ilave edilir ve çok yumuşak bir hamur elde edilir.en az yarım saat mayalanır.
İÇİ:500 gr ıspanağın yaprak kısımları küçük doğranır 1 çay kaşığı tuz ile biraz ovalanır.500 gr peynir (varsa tulum peyniri)ufalanır , bir demet maydonoz ince doğranır ve ıspanağa ilave edilerek 1 tatlı kaşığı toz biber eklenerek harmanlanır.
YAPILIŞI: hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve delinmeden ince açılır.ıspanaklı içinden bolca konur ve ikiye katlanır hamur uçları bastırılır.(burada gözlemenin püf noktası için çokca sürülmesidir.)teflon tavada arkalı önlü pişirilir.üzeri sıcakken tereyağ ile yağlanır üst üste eklenerek ikiye kesilip servis edilir..AFİYET OLSUN

bu gözlemeyi hazır yufkadanda yapabilirsiniz.

3 yorum:

keskinli dedi ki...

gözlemelerde harika ellerine saglik söylemeyi unuttum bizded ebayilarak yerler ellerine saglik bir tanesi
öptüm

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ellerine sağlık sevilcim,bende sık olmasada ara sıra hamur açarak yaparım.seninkilerin her ikiside çok güzel görünüyorlar.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Henüz cesaret edip yapmadım gözleme.Ama yapılacaklar listemde.Bloglarda gördükçe gaza gelir yaparım belki:)Çok güzel olmuşlar.Ellerine sağlık.