1 Nisan 2017

KAYSERİNİN MEŞHURR YAĞMANTISI..

Kayseride yağmantısını yapmayı bilmeyen hanım yoktur sanırım. çünki yağmantısı kayserinin mantı ve yağlamadan sonra gelen bilinen yemeğidir.tembel işidir.çok kolay yapılır.doyurucu ve lezzetlidir.çiğ böreğe benzer ama daha yumuşaktır ve sos dökülür..bizim evde mantıdan daha çok tercih edilir..benim yaptığım yağmantısını yiyenler çok beğenirler. yanındada kışın çay yazın karpuz ikram ediyorum..harika bir tat...tavsiye ederim..

YAĞMANTISI:
6 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 küçük paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet küp şeker,
yeterince ılık su
aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için)

İÇİ:300 gr kıymaya 1 çay kaşığı tuz-toz biber ekiyoruz.1 avuç ayıklanmış, doğranmış maydonoz ilave ederek karıştırıyoruz.

SALÇA SOSU:2 yemek kaşığı salçayı, 1 yemek kaşığı toz biber ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurup, az su dökerek kaynatıyoruz.

ÜZERİNE: sarımsaklı yoğurt

KIZARTMAK İÇİN: bol sıvıyağ

YAPILIŞI:1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruz
unun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilave
edip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur elde
ediyoruz.üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.
aldığımız bezeleri 1cm kalınlığında açarak, iç harcından 1 çay kaşığı ekleyip,resimdeki gibi çiçek
şeklinde ortaya katlıyoruz veya dört kenarını dışa doğru kıvırıp,ortada birleştiriyoruz.kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz.üzerine salça sos ve yoğurt ekerek sıcak servis ediyoruz..AFİYET OLSUN

14 yorum:

CANDAN TARİFLER dedi ki...

Ellerine sağlık Sevil'cim ben hamur işerine dayanamıyor çok seviyorum:))

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

harikaymış hayatım...daha önce yemediğim birşey ama kesin severim yani...

fikriye dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM YAPIMI ÇOK BASİT AMA ÇOKKKKK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR SEVGİLERİMLE

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

mantı bizim evin in lerinden... yağ mantısıda çok kolaymış...denyebilirim...ellerine sağlık canım...

derya dedi ki...

Sevilciğim merhaba mantıya dayanamam ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler..

meliha dedi ki...

Off ama yapılırmı şimdi bu ben kahvaltı yapmayı sevmiyorum.akşamdan kalan yemek varsa onları yemeyi daha çok seviyorum.henüz kahvaltı yapmadım senin mantılarıda görünce kaç kere yutkundum.kaşık,kaşık yiyesim geldi.
ellerine sağlık canım arkadaşım
öpüyorum.

sarımutfak dedi ki...

duydum ama yemedim güzele benziyor ellerine sağlık cnm

sevil dedi ki...

mantı deme bana her yöreninkisini çok severim zaten bu yemek sitesi kurdugumdan bari çok kilo aldım çok ne yapcaz hadi adasım söyle :))

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

offffff çok lezzetli görünüyor Sevilcim ellerine sağlık...güzel msjın içinde teşkr ederim canım öpüyorum sevgiler...

mehtap dedi ki...

evet çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..bi de rejimdeyim ya,sorma gitsin nasıl canım çekti..

Lezzet Gemisi dedi ki...

Merhaba Sevilcim. Ziyaretine ve güzel yorumuna çok teşekkür ederim. Tarif harika. Çok iştah açıcı olmuş. Ellerine sağlık.

harosa dedi ki...

ELLERINE SAGLIK YIYENLERE AFIYET OLSUN

Baharcicegi dedi ki...

firindan hazir ekmek hamurundanda yapan varmis ama senin tarifinle yumusacik oluyordur,severek yedigim icin nefis üstü olmustur eminim lezzeti eline saglik sevilcim

birdilimdus dedi ki...

Valla süpermiş 3-4 y önce yağlama tarifi görmüştüm tvde hala yapıcam, kalorisi çok diye yapamıyprum hala neyse ki istediğim kiloya inmeme az kaldı o yüzden işi biraz daha sıkı tutuyorum.:))) Ellerine sağlık canım :))

Sevgiler,
Evren