29 Nisan 2017

MEYVELİ TAVUK GÖĞSÜ


bu meyveli tavuk göğsü benim 15 yıllık can dostum:)
sanırım beni tanıyan herkes bunu yedi:)
sıcak havalara mis gibi serinlik ve hafif bir tatlı yada çay yanına pasta..
buyrun...



MEYVELİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ:
(resimde gördüğünüz büyük borcam tepsi için)

150 gr margarini eriterek , 1s.b +yarım s.b. yarısı unu biraz kavuruyoruz.1 lt.+ 250 gr sütü çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş ilave ediyoruz.varsa nohut büyüklüğünde damla sakızı ve 1 ç.b. hindistan cevizi ekliyoruz.sürekli çırparak kaynatıyoruz.1,5 s.b. toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyip ocağı kapatıyoruz.15 dk mikserin hızlı ayarında çırpıyoruz.kalıba döküyoruz.üzerini dilimlenmiş mevsim meyveleriyle süslüyoruz.ben üzüm , şeftali , muz kullandım.hazır jöleyi üstündeki tarife göre hazırlayıp , yayıyoruz.dolapta buz gibi soğuttuktan sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

9 yorum:

Unknown dedi ki...

tavuk gögsünü bende çok severim.meyvelisi de ay rı bir güzel olmuş.ellerine saglık.

Işıl dedi ki...

dilimli hali süper görünüyor,

umutluhayat dedi ki...

sevilcim nefis olmuş.görüntüsü harika tadındanda hiç şüphem yok.ellerine sağlık

muko dedi ki...

mükemmel görünüyorr eline sağlık arkadaşım

sevgilerimleee

Cafe Pepela dedi ki...

Çoook severim:)
Ellerine sağlık cancağzım.
Muhabbet ve selametle

NzlGl dedi ki...

Sevil hanım
tam bir gösel şölen olmuş. Ellerinize sağlık.
Jöle hariç mutlaka deneyeceğim:))
sevgiler

HİLAL YÜKSEL dedi ki...

ellerine sağlık canım, nefis görünüyor, pratik ama lezzetli...

aysemmutfakta dedi ki...

canım, bak bundan yemedim haberin olsun maşallah bu aralar çok güzel tarifler her zamanki gibi.kocaman öpüyorum seni.....

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Görüntü harika, meyvelerlede şık bir şekilde süslenmiş, daha ne olsun. Ellerine sağlık...