- MALZEMELER
- 1demet semiz otunun yaprakları
- 4 adet kabak
- 2 salatalık
- Dereotu,nane, maydanoz
- Bir büyük kase süzülmüş yoğurt
- 4 diş sarımsak, tuz
- 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
- Sunum için istenen miktarda domates
- YAPILIŞI
- Tencereye kabukları soyulup ince dilimlenen kabaklar ve su konularak haşlanır, suyu iyice süzülür ve soğutulur. Yoğurt tel süzgeçe konularak suyu süzdürülür.
- Semiz otlarının yaprakları ayrılıp iyice yıkanır.salatalıklar kabukları soyulmadan cacığa doğranır gibi doğranır, sarımsaklar ezilir tuzu eklenir, hepsi bir biriyle karıştırılır ,üzerine sızma zeytinyağıgezdirilir.
- NOT: Sızma zeytin yağını rejim yapanlar koymayabilir .Sunum için de istenirse
- Domateslerin içleri oyulur salata içlerine doldurulur kapakları tekrar üzerlerine kapatılarak servis yapılır .
25 Nisan 2017
SEMİZOTU SALATASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder