9 Eylül 2009

DOĞUMGÜNÜ PASTASI

şükürler olsun canım oğluşum 4. yaşını bitirdi..darısı nice sağlıklı mutlu başarılı uzunn yıllara..bu doğumgününde ona kocaman 2 tane pasta yaptım..birini kreşte diğerinide babaannesigilde dualarla kutladık..

pasta o kadar hafif ve lezzetliydiki tadan herkes hayran kaldı..oruçlu olduğum halde şekerini hiç tadmadan harika ayarlamışım ben bile şaşırdım..neyse doğumgünü pastası tarifi arayan herkese güvenle tavsiye ederim..
DOĞUMGÜNÜ PASTASI:
limonlu pastacı dolgu kreması:
2 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
2 limonun kabuğu rendesi
2 limonun sıkılmış suyu
2 s.b. toz şeker
100 gr yumuşak margarin
1 paket vanilya
KREMANIN YAPILIŞI:süte un ve nişastayı ekleyip çırparak karıştırıyoruz.iyice koyulaşıp kaynayınca ocağı kapatıyoruz.limon kabuğu ve rendesini,şekeri ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.soğuyunca yağı küp küp doğrayıp,karışıncaya kadar iyice çırpıyoruz.
PANDİSPANYASI:
6 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
PANDİSPANYA(KEK)YAPILIŞI:yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.sıvıyağı ekleyip çırpıyoruz.kaynar suyu ekleyip çırpıyoruz.en son unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çok az çırpıyoruz.yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 175 derecedeki sıcak fırında pişiriyoruz.soğuyunca 3'e kesiyoruz.kestiğimiz her katı hafif şekerli süt ile nemlendiriyoruz.ben ananas suyu ile nemlendirdim aroması nefis oldu.herkata krema ve isteğe göre damla çikolata,muz dilimleri ilave edebiliyoruz.ben dilimlenmiş konserve ananas ekledim.en son pastanın tüm dış yüzeyinede sürüyoruz.krem şanti ile yazıp süslüyoruz.dolapta soğutup servis ediyoruz.

4 yorum:

hanife dedi ki...

nice sağlıklı huzurlu mutlu yaşlara ,evlatlarımız sağlıklı huzurlu olunca bizlerde iyi oluyoruz bu arada süper görünüyor eline sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım pasta harrika oğluşunada mutlu bir ömür diliyorum ...

Hayırlı sağlıklı hayurlı bir ömür...

Doğum günü kutlu olsun...

Unknown dedi ki...

saglıklı ve mutlu yaşlar diliyorum.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

canım oğluşun taha'ya sağlıklı uzun ömürler diliyorum.pastan da harika olmuş.ellerine sağlık sevgiler