21 Aralık 2010

PASTANE KETESİ

evet dostlar bloguma uğramayalı çokk uzun zaman oldu biliyorum.
beni merak eden herkese çok teşekkür ederim.
dünya meşakkati - imtihanı yazmıştım..
aynen devam..
Mevla dert veripte derman aratmasın..
şükürler olsun herşey yolunda..
ama işte işler koşturmacalar hiç bitmiyor..dedimya;
meşakkat işte..
inşallah bundan sonra daha sık yayında olurum..

bu harika ketenin tarifini taa liseden bu yana dostluğumuzun sürdüğü can arkadaşım Ayşemden almıştım.
denemek yeni nasip oldu.
o kadar  enfes olduki mutlaka yayınlamalıyım dedim.
birbirinden güzel lezzetler ve tarifin orjinali için mutlaka Ayşemin bloğuna uğrayın:
http://www.ayseminmutfagi.blogspot.com/


PASTANE KETESİ
MALZEMELER:


1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya ( 42.gr)
un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ,bu ölçüden 18 tane kete çıkıyor bir fırın tepsine 9 tane diziyoruz bezemizi nescafe tabağı büyüklüğünde alıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyup ,tepside mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanma süreci tamamlanınca yumurta sarısını sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Sıcak sıcak olucaktı şimdi bir tane...
Ellerine sağlık
Sevgiler.

Işıl dedi ki...

TARIFI ALDIM

hanife dedi ki...

eline sağlık sevilcim keteler harika görünüyor.Mayanın ölçüsü ne kadar olacak sevgiler

KİZHATCE dedi ki...

hoşgeldin kankam :)
seni görmek ve iyi olduğunu bilmek çok hoş :)
eline sağlık sevilim,çok öpüyorum....hep burada kal...

aysemmutfakta dedi ki...

canım deneyip beğenmene çoook mutlu oldum.bu arada sofra dergisi kitabım hala gelmedi seninkini merak ediyorum kimbilir ne güzel tarifler var hayırlı olsun.sevgilerimle......

kalpkurabiye dedi ki...

Sevil Hanım..
allah yaşantımızda kolaylıklar versin diyorum.. hayat zor hepimiz için ayrı ayrı hemde..
pastane keteleriniz çok güzeller ellerinize emeklerinize sağlık..

susamcorekotuFeriha dedi ki...

oooo sadece çekip almak geldi içimden:) mükemmel olmuş:)))

Unknown dedi ki...

selam Sevilciğim nerelerdesin?
ellerine sağlık poğaçalar yumuşacık olmuş gibi görünüyor görüşmek üzere canım
sevgiler

Yaren dedi ki...

Türkiyede ankarada tatildeyken bu pogacadan cok severek aliyorduk. Sonra o firin malesef kapandi. Hatta dönerken biraz fazla alip buluga koyardik. Bu tarifi gördügüme cok sevindim. Listeme ekledim. Mutlaka yapmam lazim. Ev halkida cok sevinceginden eminim. TAbiki bende imalat yeri kadar güzel yapacagimi sanmiyorum:)Seninkiler görüntü olarak aynen olmus.Lezzet acisindan da eminim cok harikadir.Ellerine saglik arkadasim.Afiyetler olsun.Sevgiyle kal:)

Adsız dedi ki...

Un ortalama ne kadar olacak yazarmisiniz?

Sevil Altunel dedi ki...

UN ölçüsü yaklaşık 8 bardak gibi olabilir arkadaşım ancak bu una ve bardağa göre değişebilir.kıvam olarak poğaça hamuru gibi yoğurmalısın..

Adsız dedi ki...

Cok guzel gorunuyorlarr