22 Şubat 2015

KARIŞIK KISIR


kısırın karışık olması demek içindeki malzemenin zengin olması demektir..:)
turşuda dahil içinde harika bir lezzet.kısırı birde böyle deneyin tavsiye ederim:


KISIR
2 su b. ince bulgur
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 domates
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 tutam yeşil soğan
zeytinyağı
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 kase doğranmış turşu
1'er kase küçük doğranmış domates ve salatalık
1 avuç ezilmiş ceviziçi
kimyon,karabiber,köri,kişniş,toz kırmızıbiber,kekik,tuz
limon

HAZIRLANIŞI: İnce bulguru kaseye koyuyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su döküyoruz. Kasenin üzerini de streç filmle kapatarak bulguru yumuşamaya bırakıyoruz. Domatesin kabuğunu soyuyoruz ve ince ince doğruyoruz. Maydanozu, dereotunu, taze naneyi ve taze soğanı ince ince doğruyoruz. Bulgurun içine doğradığımız yeşillikleri ve domatesi koyuyoruz. Salçaları koyuyoruz. turşu hariç,Zeytinyağını ve kalan malzemeleri  dökerek iyice yoğuruyoruz. Limonunu da sıkıyoruz ve yoğurup servis ediyoruz.




Hiç yorum yok: