10 Mart 2015

KAYSERİ YAĞLAMASI..

mantıdan sonra Kayserimizin en meşhur yemeği yağlama bir harikadır..




KAYSERİ YAĞLAMASI
6 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 küçük paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet küp şeker,
yeterince ılık su
aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için)
İÇ HARCI ( her kata sürmek için)
1 kg kıyma
1 küçük boy kurusoğan
1 y.k. salça
3-4 y.k tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz ve toz kırmızı biber
2-3 su bardağı su
YAPILIŞI:
1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruz
unun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilave
edip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur elde
ediyoruz.üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.
hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlıyoruz.kıymayı soğanla birlikte kavurup diğer malzemeleri ekliyoruz.iyice kaynatıyoruz.
kabarıp kabından taşan hamurumuzu küçük bezelere alıp incecik açıyoruz.teker teker arkalı önlü çevirip,sacta yada yayvan bir teflon tavada pişiriyoruz.her pişirdiğimize iç harcından yayarak üst üste ekliyoruz.hepsi bitince dörde bölüp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
not:ben bir taraftan pişirip bir taraftan iç harcını sürer 15 dakikada hazırlarım.böylece daha yumuşak ve sıcak servis ediyorum.





Hiç yorum yok: