4 Mart 2015

LOKUM İÇLİ ÇİKOLATALI DEĞİŞİK KURABİYE



bu kurabiyem en çok sevilenlerden oldu.inanın bana tadı damağınızda kalacak.şiddetle tavsiye ediyorum..


                                      250 gr margarin yada 200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
üzerine:
yumuta akı ve haşhaş
içine:
 mezeke lokumu
YAPILIŞI:
yağ ile şekeri iyice karıştırıp diğer malzemeleri ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.üzerini örterek iç malzememizi hazırlıyoruz.hurma sarelle ve cevizi karıştırıyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dikdörtgen şekilde elimizle yassıltıyoruz.1 adet lokum ekleyip kapatıyoruz.. tepsiye diziyoruz.175 derecedeki fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.soğuyunca üzerini çikolata sos ve hindistan cevizine batırıyoruz. servis ediyoruz.
NOT:süper değişik bir lezzeti var yedikçe yemek geliyor tavsiyemdir..birde  ben artık pastalarımda margarin kullanmıyorum.süt kaymağından yayık tereyağımı kendim hazırlıyorum.isteyen olursa yapılışını tarif edebilirim.






Hiç yorum yok: