6 Mart 2015

TAZE BARBUNYA PLAKİ


Evet sofralarımızın vazgeçilmezi barbunyadır.ben salata gibi plaki şekliyle yapıyorum.hem rengi berrak oluyor hemde hafif.tazeyken alıp buzluğa saklamıştım.tazesi daha lezzetli oluyor ama mevsimi değil sanırım.siz kurusundan yapabilirsiniz..


BARBUNYA PLAKİ:

1 kase barbunya (kuru ise 1 gece ıslatılmış)

1 limonun suyu

1 fincan zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 kurusoğan

1kırmızı turp

maydonoz

dereotu

nar ekşisi

taze nane

YAPILIŞI:

barbunyamızı limonsuyu,zeytinyağ,tuz ve üzerini örtecek kadar su ile düdüklüde 25 dk haşlıyoruz.suyunu süzerek,soğuyunca soğanı piyazlık doğrayıp,maydonozu, dereotunu,kırmızı turpu,naneyi incecik kıyıp karıştırıyoruz.tekrar limonsuyu,zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz ilave ederek karıştırıyoruz. dolapta dinlendirip servis ediyoruz.afiyet olsun..

Hiç yorum yok: