20 Mart 2015

SUSAMLI ÇİKOLATA DOLGULU DEĞİŞİK KURABİYE









             yine dolgulu değişik kurabiye süper değişik..
      
       SUSAMLI ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE:

250 gr margarin yada 200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
üzerine:
susam
içine:
 çikolatalı fındık kreması (ben nutella kullandım),ceviz
YAPILIŞI:
yağ ile şekeri iyice karıştırıp diğer malzemeleri ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.üzerini örterek iç malzememizi hazırlıyoruz.sarelle ve cevizi karıştırıyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyarak dolduruyoruz. batırıp tepsiye diziyoruz.175 derecedeki fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.
NOT:süper değişik bir lezzeti var yedikçe yemek geliyor tavsiyemdir..birde  ben artık pastalarımda margarin kullanmıyorum.süt kaymağından yayık tereyağımı kendim hazırlıyorum.isteyen olursa yapılışını tarif edebilirim.





Hiç yorum yok: