27 Haziran 2015

KEŞKÜL PASTASI


büyük paşam Mahmut ev yapımı keşküle bayılır.küçük oğluşum Tarık Taha nın hasta olduğu bir gün o ruh halimle spanglenin nişastasını fazla kaçırınca işte bu tepside keşkül pastası ortaya çıktı.sonuç harikaydı..tadı daha yoğun , sunumu daha değişik olmuştu.üzerini önceden yaptığım pasta süslerimle süsledim.tabi uğur böcekli süs ten çocuklar yerken 1 tane çalabildim..sizlere bu süslerin buzluktan çıkınca kırılmadığını ve pasta üzerinde nasıl durduğunu göstermek istedim...



TEPSİDE KEŞKÜL PASTASI:
1 lt süte 1 s.b. mısır nişastası , 1 yumurta , 2 y.k. kakao ekleyip çırpıyoruz.ocağa koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.en son 1 paket vanilya 50 gr margarin ve 1 s.b. toz şeker ilave ederek söndürüyoruz.şeker eriyene kadar çırparak kalıba döküyoruz.dolapta soğuttuktan sonra servis ediyoruz.AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: