31 Aralık 2016

İÇLİ KETE


bizim kayseride günlerde çay yanında mutlaka kete ikram edilir.ben genelde yağlı açma kete yerine içli keteyi tercih ederim.
bunun için sizlerle cevizli kete tarifimi paylaşmak istedim.

fırınımı soranlar için işte resmi...

CEVİZLİ KETE:
2 s.b. ılık suya 1 küçük paket (42 gr) yaşmaya, 3 adet küp şeker ekleyerek eritiyoruz.yarım paket eritilmiş margarine 1,5 s.b. ılık süt,1,5 s.b. sıvıyağ,1,5 s.b. yoğurt,tuz,hazırlamış olduğumuz mayalı karışım ve aldığı kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur elde
AFİYET OLSUN

9 yorum:

keskinli dedi ki...

canisi
keteler harika olmus mis gibi bak burnuma koktu simdi ne yapacagim anlamam isterim iki tane aldim göz hakki haberin olsun öptüm

keskinli dedi ki...

kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. cumanız mübarek olsun.

Adsız dedi ki...

canim selam cevizli keten cok güzel görünüyor yagli ketede güzel oluyor ama iclisi daha güzel eline saglik sevgiler

Yaren dedi ki...

Ne kadar harika olmuslar.Rengi de cok alimli duruyor vallahi,al sammiki bi tane:) Ellerine saglik canim,sizlere afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

selam keteler nefis... bizim memlekette ketesi ile meşhur ama bizim keteler biraz daha farklı..içli keteler çok güzel görünüyor..elinize saglık..

Selma Alkan dedi ki...

Sevgili Sevil ablacim ellerine saglik nefis gorunuyorlar...blogunada bayildim cok leziz tarifler var mesela narli muffinler cok istah acici bir okadar da superr..guzel bir haftasonu gecirmeniz dileyiyle sevgiler...:))

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Sevilcigim keteler muthis cok canim istedi vallahi. Allahtan onumde ispanakli borek varda idare ettim. Kayseriye sevgiler

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Sevilcigim keteler muthis cok canim istedi vallahi. Allahtan onumde ispanakli borek varda idare ettim. Kayseriye selamler

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Bu keteler tek kelimeyle mükemmel görünüyor.Ellerine sağlık.