19 Mart 2017

YEŞİL MERCİMEKTEN EVDE UN YAPIMI

epeydir yapmayı düşündüğüm mercimek ununu nihayet yapabildim.sanırım gluten olmayan gaps diyetide dahil bir çok diyette kullanılabilir.


YEŞİL MERCİMEK UNU:
1 kg yeşil mercimeği 1-2 su bardağı yoğurt suyu ile 24 -48 saat ıslatıp,fermente ediyoruz.Eğer bu ıslatma işlemini peynir altı suyu ekleyerek yaparsanız baklagillerde bulunan ve bize rahatsızlık veren fitik asitten de kurtulmuş oluyoruz..suyunu süzerek en düşük ısıdaki fırında fanı çalıştırarak kurutuyoruz.ayrıca evin sıcak ve nemsiz bir yerinde 24-48 saat karıştırarak havalandırıp kurutuyoruz. iyice kuruduğuna emin olduktan sonra öğütücüde çekip un haline getiriyoruz.inşallah bundan sonra bu unla tarif denemeleri yapıp yayınlayacağım.
NOT:Ben yoğurt suyuyla fermentasyon yaptım.yoğurt suyu yerine kefir,kımız,peyniraltı suyu ilede yapılabilir.fırında kurutmakla tam anlamıyla mercimekler içini çekmiyor.mutlaka sıcak bir ortamda tekrar bekltip kurutun..tarif olan varsa eklesin .çok memnun olurum.saygılarımla..

Hiç yorum yok: