17 Mart 2017

SİYEZ BULGURU İLE LAHANA DOLMASI

oğlum 3 yıldır gluten diyeti tutuyor ve Lokman Hekim Sarımsak Kürününde yardımı ile vücut sistemleri iyileştikçe çıkışa doğru ilerliyoruz Elhamdülillah..artık arada bir siyez bulguru ile dolmalar yapabiliyorum.lahananın son günlerinden dolmada bunlardan biri..
LAHANA DOLMASI:
1adet lahananın yumuşak yapraklarını kaynar suda 3-5 dk.haşlıyoruz.
harcı için 100 gr yağlı kıyma,1 kase ( yoğurt suyu karıştırılmış su ile fermente edilmiş)siyez bulguru,2 kaşık kuyruk yağı, 2 adet yemeklik doğranmış  kuru soğan,maydonoz, dereotu, tuz, karabiber ,kırmızı biber ,naneyi karıştırıyoruz.lahanalarımın içine ilave ederek dolduruyoruz.10 dk pişiriyoruz.afiyet olsun..

Hiç yorum yok: