15 Mayıs 2017

EV YAPIMI PİDE




net ten arkadaşlarda gördüğümden beri yapmak istiyordum bu pideleri.tarifi Gül ablamdan.kendisi benim hep örnek aldığım hem marifeti hemde torun sahibi blog yazarı olarak hayran kalmışımdır.üstelik tarifleride birbirinden güzel ve çeşitli.mutlaka bloğuna uğramanızı tavsiye ederim:http://dogada.blogspot.com/

ben çeşit çeşit içler hazırladım.bu kaşarlı olanlarından.
buda üzeri yumurtalı.
bunlarda kıymalı ve patatesli..sanırım en güzeli patatesli olanıydı.yumuşacık nefisti..
EV YAPIMI PİDE:
MALZEMELER HAMURU İÇİN:
bir paket instant maya, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir yumurta beyazı, bir çay bardağı sıvı yağ, iki su bardağı ılık süt, aldığı kadar un, üzeri için yumurta sarısı.
İÇ MALZEMELER
İki orta boy patates, bir orta baş soğan, tuz, karabiber, pul biber vs.
Bir su bardağı rendelenmiş peynir, bir su bardağı kaşar rendesi,maydanoz
250 gr. kıyma, iki domates rendesi, maydanoz, ki baş soğan rendesi, üç dört sivri biber, baharatlar ve tuz
Önce hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.Diğer yandan iç malzemeleri hazırlıyoruz.( Hepsini ayrı ayrı) Şekil verdiğimiz hamurlarımızı içlerimizle doldurup tepside tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra tereyağla yağlayıp üzerlerini hamur bezimizle kapatıyoruz.
not:ben pideleri çok ince olarak yaptım.ve kenarlarına yumurta sürmeyi unutmuşum siz incede olsa yumurtayı unutmayın çünki çok geç kızardılar..

10 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ince acmis olman dikkatimi cekti:) Daha citir citir olur sanirim. Ben birazcik kalin acarim, daha doyurucu oluyor. Ama incecikte nefis olur. Neyse onu bunu bilmem ama goruntu harika:) ellerine saglik.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım ne güzel sözler söylemişsin sağ ol çok teşekkürler .
sende örnek alınacak kardeşlerimizdensin bende sizlerden çok şeyler öğrendim .Şimdi gençler çok marifetli ellerine sağlık harika görünüyorlar eşim kaşarlı yumurtalıyı çok seviyor keşke bende yapsaydım neyse bayram sabahı yaparım artık Kadir gecen mubarek olsun RABBİM dualarını kabul etsin herşeyi gönlüne göre versin çok öpüyorum bitanem

Fatoş Öztürk dedi ki...

♥ Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir gecen hayırlı olsun..

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canımn ellerine sağlık..Bayılırım..Kadir gecen mübaraek duların kabul olsun..Sevgiler..

Cafe Pepela dedi ki...

Kadir gecesi bu gece.Gecenin kadrini bilenlerin gecesi.Kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece. Farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte. Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde. Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı!
Dua dua göğe yürü..Haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taş.Dua dua göğe yürü..

Cici kandiller bacım :)
Pidelerin enfes görünüyor,burada bulamadığımız için evde yapıyoruz biz de,canımız çektikçe..
Acıktım şimdi
Alıp kaçıyorum hepsini..
:)

NzlGl dedi ki...

Sevilim hanım ellerinize sağlık
çok güzel görünüyorlar

sevgiler

Unknown dedi ki...

Ne de güzel olmuşlar,hepsi birbirinden nefis.Yumurtalıyı oğlum,kaşarlıyı ben,kıymalıyı da eşim çok sever :) hepimiz için de ayrı ayrı tarif vermişsin gibi olmuş :) İlk fırsatta denicem inşallah,ellerine sağlık..Hayırlı haftalar..

yemekaski.com seçil dedi ki...

ellerinize sağlık.. iyi bayramlar..

Işıl dedi ki...

mutlu bayramlar

Adsız dedi ki...

Bayramin kutlu olsun canim. Daha nice güzel bayramlar diliyorum.