Kayseri mantımıza asla uyamaz:D ama tam bir mantar tutkunu olarak en sevdiğim yemekler arasında..
500 gr mantar
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için bolca sıvı yağ
Haslamak için su
Yoğurt Salça,tuz
YAPILIŞI:
Mantarlari süzgeçe alıp yıkıyoruz. Ocağa tencere ile su koyup kaynayınca içine 2 yemek kasığı tuz ve mantarları ilave ediyoruz.5 dakika haşlıyoruz. Yumurtaları çırparak galeta ununu katıp karıştırıyoruz. Mantarları ilave edip iyice harmanlıyoruz.Tencereye sıvı yağ koyup ocağa alıp ısıtıyoruz.Mantarları kızgın yağın icine atıp kızartıyoruz.kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.Sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekerek servis ediyoruz.afiyet olsun..
9 yorum:
kayseri mantisini hic tutarmi kiz ..
ama lezzeti enfes herkese tavsiye ederim ellerine saglik güzel bir hafta dilerim
Mantarı bende bu şekilde kızartıyorum ama üzerine hiç yoğurt dökmedim.Eminim çok güzel olur ellerine sağlık...
Mantara hayır diyemeyenlerden biride benim ...
değişik bir tarif olmuş ..
doğal mantar bulabilsek dahada lezzetli olur herhalde..
ellerine sağlk
ellerine saglık canım.
Kayseri mantısına hiç sözüm yok nefistir...Manrat severler içinde değişik bir seçenek nefis görünüyor...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Sevgili kardeşim,
farklı bir tat,ellerine sağlık.
Mantarı midem kabul etmediği için bir kaç senedir hiç yemiyorum,anlayacağın mantar bana yasak,çok sevdiğim bir tattı ama ne yapayım her mahrumiyet böyle olsun,Rabbim cümlemize sıhhat afiyet versin(amin)sevgilerimle...
ellerine sağlık,geçen gün fazla azla aldığım mantarları değerlendirmek için harika bir tarif.teşekkürler ...
sevgilerle..
Sevilcim hünerlerin için ellerine sağlık mmmm mantar :)
Kandilin mübarek olsun arkadaşım, hanene muhabbet, mutfağına bereket,kalbine huzur dolsun.
Sevgiler.
Duaların makbul kandilin mubarek olsun....
Yorum Gönder