10 Mart 2010
İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLISI
bu harika tatlıyı tadı ve lezzetiyle pastanelerde satılan tatlılardan ayırt edemeyeceksiniz..tavsiyemdir..
İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLI:
ŞERBETİ:
6 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limon
karıştırıp 10 dk kaynatıyoruz.
HAMURU:
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı irmik
2yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta:(sarısı üzerine)
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
margarin ve şekerimizi iyice karıştırırarak elde eritiyoruz.yumurta sıvıyağ ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.en son un,vanilya ve kabartma tozunuda ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce yuvarlayıp sonra oval şekil veriyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüpçatalla çizip şekil veriyoruz.180 derecedeki fırında kızarana dek pişirdikten sonra soğuk şerbetimizi döküyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
bunu muhakkak denemeliyim.ellerine saglık.
evde yapılan gibisi yok ..
şekerpareler çok güzel görünüyor.
ellerinize sağlık..
Sevilciğim,
tatlının kıvamında olduğu görüntüsünden belli,çok lezzetlidir eminim,
eline sağlık becerikli kardeşim...
Sevgilerimle...
Rabbime emanet ol.
Şekerpareye bayılırım.İrmikli oluncada daha gevrek oluyor cidden.Ellerine sağlık Sevilcim....
görüntüsüyle bile birebir.ellerine sağlık.sevgiler.
Görüntüden tadının güzel olduğu belli...Harika olmuş ellerine emeklerine sağlık canım...
Sevgiler...
ellerinize sağlık.afiyetler olsun.sevgiler.
Sevil arkadaşım bu tabak bana ancak yeter alıp gitsem gerisi varmı?:D
çok hafif bir tatlıdır sevilmeyecek gibi değil ellerine sağlık canım sunum çok şık olmuş papatyalı falan şahane:)
görüntü tadını kıvamını anlatıyor eline sağlık sevgiyle kal
ellerine sağlık sevilcim
canım sevilcim ne hoş olmuş şekerpareler.ellerine sağlık
sevgiler
aeo
Yorum Gönder