21 Ağustos 2010

ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Rabbimin hikmeti kabak çiçeği iki tane açar biri kabak olacaktır.diğeri ise dolma için toplanır.Erciyesin eteğinde ki bağlarda bolca yetişir.sabah güneş çıkarken toplanır ve çabucak doldurulur.yoksa çiçekler kapanır.epey oldu mevsimi geçeli burda ama ben zamanında doldurup buzluğa koymuştum.şimdi hazırca pişirdim.iftarada değişik bir yemek oldu..

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI:
Tam bir ölçü veremiyeceğim için pratikten anlatayım:
zeytinyağlı, pirinçli iç hazırlıyoruz.yalnız çiçek hemen pişeceğinden içinide hafif pişirin.çiçeklerin sap yeşil kısımlarını ayıklayın. yıkayıp buzdolabına koyunki hemen kapanmasın.dolduracağınız kadarını alarak sürekli buzdolabında tutun.çiçeklerin ortasına yani iç çukuruna 1 tatlı kaşığı kadar içten ekleyip kenar kısımlarını içine bükerek doldurun.tencereye sıkı sıkı dizin üzerine tuz,az su ve zeytinyağ dökün.dolmaların hemen üstüne suyunu üzerine çıkaracak şekilde sıkıca bir tabak yada kapak kapatın.tencerinin kapağınıda kapatın.en fazla 20 dk pişirip soğutun ve servis edin.dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğutta ekebilirsiniz.kıymalı yada bulgurluda doldurup sıcak servis edebilirsiniz.tercih sizin.afiyet olsun..

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Hayırlı sahurlar.

Saygılar.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

SEVİLCİM HAYIRLI SAHURLAR.UZUN ZAMAN OLDU.DOLMAN HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.İYİ GECELER..

Eylem dedi ki...

valla ne yedim ne yaptım bu dolmayı.ama hep tadını merak etmişdir.ellerine saglık.

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

:)
Gülüm,yorumuna bayıldım o nasıl bir içtenlik,nasıl bir duruluk,subhanallah..
Gönlüne,ruhuna sağlık.Ben yeni yeni keşfediyorum o güzelim şehri,ve her keşifte daha bir tutuluyorum..
Allah c.c razı olsun,çok memnun oldum teşekkür ediyorum
Görüşmek duasıyla

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

ÇOK İSTEMEME RAĞMEN NE YEMEK NEDE YAPMAK KISMET OLDU ÇOK MERAK EDİYORUM MUTLAKA ÇOK GÜZELDİR GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER