gelecek misafirlerinize önceden yapıp hazırlayacağınız süper bir tarif..
gerçekten 1 hafta boyunca bayatlamayan yumuşak ve değişik görünümlü poğaça tadında çörek görünümünde oldu..tavsiyemdir..
TARİF:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ ( ben zeytinyağ kullandım)
1 şişe maden suyu (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz.
1 küçük paket yaş maya
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı susam
isteğe göre kaşar peyniri
YAPILIŞI :
ılık sütün içine mayayı ve şekeri ekleyip eritiyoruz.
sırayla diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.kapağı kapalı bir kapta 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.elimizle oval şekilde yuvarlayıp yassıltıyoruz.yumurta sarısı ve susam ektikten sonra ortasına ince uzun bir dilim kaşar koyabilirsiniz.yarım saat tepside oda ısısında mayalandırıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT : ne kadar çok mayalanırsa o kadar yumuşak ve kabarık oluyor.
5 yorum:
Sevilcim sayfanda yeni paylaşımlar görünce çok sevindim hoş geldin sefa geldin..
Poğaçaların görüntüsüne bayıldım eline emeğine sağlık..
ÇOK SAĞOL HANİFECİM BENDE ARANIZDA OLMAKTAN MUTLUYUM..
düğüm poğaça tarifinizi denedim sonuç harika teşekkürler
Elinize sağlık
adsız arkadaşım düğüm oğaçanın güzel olmasına çok sevindim.ilgine teşekkür ederim..
Yorum Gönder