14 Ocak 2015
FIRIN TEPSİSİNDE İÇLİ KÖFTE
FIRIN TEPSİSİNDE İÇLİ KÖFTE
4 su bardağı sarı ince bulgur
Islatmak için 3 su bardağı su
2 su bardağı un
4 adet küçük haşlanmış patates
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 tatlı kaşığı kadar tuz
İç malzemesi
4-5 tane büyük boy soğan
400 gr yağlı kıyma
1 yemek kaşığı karışık salça
yarım demet maydanoz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
Üzeri için: 50 gr. Tereyağı
Yapılışı:
Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim.Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.Üzerine hazırladığınız iç harcını serin.Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın.Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur.Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder