14 Ocak 2015

SUFLE

                     sofra dergisinin bana hediye etmiş olduğu kitaptan sufle tarifi..

        1 su bardağı süt
        3 çorba kaşığı un
        4 çorba kaşığı tereyağı
        1 çay kaşığı vanilya
        3 çorba kaşığı tozşeker
        20 gram krema
        3 adet yumurtanın sarısı+4 adet yumurtanın akı
        Bir tutam tuz
        Sufle kabına serpiştirmek için:
        Tozşeker, badem, ceviz veya fındık parçacıkları
      


       1.SÜTÜ kaynatıp, soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Çıkardığınızda ocağa oturtup un, tereyağı, vanilya ve tozşekeri ilave edin. 20 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyin. Soğumaya bırakın.

    2.Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin, yumurta sarısı ve kar haline gelen yumurta akını tahta kaşıkla ve 8 hareketi yaparak karıştırın ve kremalı karışıma ilave edin.

    3.Sufle kabını ya da porsiyonluk sufle kaplarını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin. Ardından kabı ikinci kez yağlayın. Tozşeker, badem, ceviz veya fındık parçacıkları serpiştirin. Karışımı sufle kabına yerleştirin. Üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafında 25 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudraşekeri serpin. Sufle kabıyla beraber sıcak olarak servis yapın.

    Hiç yorum yok: