22 Ocak 2015

PRATİK TAVUK KIZARTMA VE PİLAV


Tarif :
4 tane tavuk but. ( güzelce yıkanmış, fazla derileri kesilmiş, bıçakla etli kısımlarına çizik atılmış.)
1 çorba kaşığı yoğurt.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
2 diş sarımsak rendesi.
pul biber.
taze çekilmiş karabiber.
kekik.
biberiye.
çok az köri ( olasada olur )
tuz

Tavuk hariç diğer malzemeleri güzelce karıştıralım. Bu karışımı tavuk butlarımıza güzelce sürelim. yaklasık 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim ki sosumuz ve tavuk butumuz iyice lezzetlensin.
Fırın tepsimize yerleştirelim, isteğe güre,  yanına bol baharatlı patates yerleştirelim ve 200- 250 C* Nar gibi olana kadar pişirelim.


2 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

nar gibi kızarmış ellerine sağlık. tam da yeme de yanında yat dedikleri cinsten bir yemek yapmışsın canım. deneyeceğim bende :)

sevil altunel dedi ki...

çok teşekkür ederim arkadaşım..