22 Ocak 2015
PRATİK TAVUK KIZARTMA VE PİLAV
Tarif :
4 tane tavuk but. ( güzelce yıkanmış, fazla derileri kesilmiş, bıçakla etli kısımlarına çizik atılmış.)
1 çorba kaşığı yoğurt.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
2 diş sarımsak rendesi.
pul biber.
taze çekilmiş karabiber.
kekik.
biberiye.
çok az köri ( olasada olur )
tuz
Tavuk hariç diğer malzemeleri güzelce karıştıralım. Bu karışımı tavuk butlarımıza güzelce sürelim. yaklasık 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim ki sosumuz ve tavuk butumuz iyice lezzetlensin.
Fırın tepsimize yerleştirelim, isteğe güre, yanına bol baharatlı patates yerleştirelim ve 200- 250 C* Nar gibi olana kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
nar gibi kızarmış ellerine sağlık. tam da yeme de yanında yat dedikleri cinsten bir yemek yapmışsın canım. deneyeceğim bende :)
çok teşekkür ederim arkadaşım..
Yorum Gönder