sofra dergisinin bana hediyesi olan kitaptan hem pratik hemde ekonomik bir tarif..
HAVUÇLU KEK:
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yağ
3 su bardağı un
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
4 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı limon suyu
Havuçlu Kek Yapılışı
ÖNCELİKLE tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Karıştırıp, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, malzemeyi boşaltın. 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Ayrı bir yerde pudraşekeri ve limon suyunu çırpıp, kekin üzerine gezdirin. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın.
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yağ
3 su bardağı un
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
4 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı limon suyu
Havuçlu Kek Yapılışı
ÖNCELİKLE tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Karıştırıp, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, malzemeyi boşaltın. 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Ayrı bir yerde pudraşekeri ve limon suyunu çırpıp, kekin üzerine gezdirin. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder