Kayserili olupta sucuk içi tarifi vermemek olmaz..gerçi bunu gelip bizim burdaki kahvaltılarda yemek lazım ama neyse siz yinede deneyin bence çok başarılı olacaktır.
Malzemeleri:
1 kilo dana kıyma ( Yağlı)
2 baş sarımsak
5 tatlı kaşığı toz biber
2 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay bardağı su
Yapılışı:
1 kilo dana kıymaya, 2 baş sarımsak rendelenerek karıştırılır. Toz biber, zencefil, yeni bahar, kimyon, kırmızı biber, karabiber, kişniş, karanfil, tuz ve sıvı yağ eklenen karışım özleşene kadar yoğrulur. Yarım çay bardağı su eklenen harç biraz daha yoğrulduktan sonra tavada yağsız kavrulur. Sucuk içi’nin tane tane olması ve güzel pişmesi için ezilerek kavrulur.
1 yorum:
bende her yıl kendim yaparım eee kayserili olmak ayrıcalıktır.. afiyet olsun sizede ne yedigini bilmek kadar lezzetlisi yok
Yorum Gönder