19 Kasım 2016

LOKUM..


bu tarifimi daha önce oktay ustam denemiş ve diğer adresimde yayınlamıştım.
yakın çevremdeki dostlarımın isteği üzerine bir kezde burada yayınlıyorum ve tavsiye ediyorum..
EV YAPIMI LİMONLU TÜRK LOKUMU
TARİFİ:
2,5 s.b. süt
yarım s.b. irmik
yarım s.b. toz şeker
yarım paket vanilya
1 büyük limon kabuğu rendesi
1 kutu krem şantinin içindeki bir paketi
ÜZERİNE :
Hindistan cevizi , yeşil toz fıstık , badem , fındık
YAPILIŞI: süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz.vanilya ve şekeri ekleyip ,karıştırıyoruz.ocağı söndürüyoruz.ılınınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz.mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip ,pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz.1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek , üst ve alt kısımlarını Hindistan cevizine , yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz.üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz.
AFİYET OLSUN

11 yorum:

sihirli oklava dedi ki...

hem de bayıla bayıla yerim.ellerine sağlık...

özgülün tarifleri dedi ki...

Sevilcigim lokum nefis gorunuyor ellerine saglik canim denemek istediklerimin arasinda yerini aldi.
Kucak dolusu sevgiler.

meliha dedi ki...

Yenmezmi bu lokumlar kaç tane yerim kimbilir.harika görünüyor canım
ellerine sağlık
öpüyorum.

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuşlar

HÜLYA dedi ki...

ilk fırsatta deneyeceğim sevilcim zira evde 3 tane lokum canavarı var...

tarif için teşekkürler sevgiler canım

kizilciksurubu dedi ki...

Harika olmuslar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

bu güzel tarifden sonra dışarıdan almaya ne gerek paylaşımın için teşekkürler.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIM SEVİLİM ÇOK TATLI GÖRÜNÜYORLAR TADINI ÇOK MERAK ETTİM AÇIKCASI:)

Doyumluk.... dedi ki...

Bu ne manzara.harika.eline sağlık...

pinokyoörgü07 dedi ki...

merhaba ben geldim ..lokumlar da nefisler ..banada beklerim..

renklipastalar dedi ki...

Çok güzel yaa,ellerine sağlık canım. Bende lokumu çok severim. Denemek isterim ama şuanda çok zormuş gibi geliyor. Tarifi ayrıntılı incelicem.Ellerine sağlık tekrar. Görüşmek üzere..