1 Mart 2017

BEBEKLİ YAŞPASTA








bir çok sitede gördüğüm bebekli pastanın görünümüne bayılıyordum.acemice ve kendimce bulduğum süslerle süsledim.


BEBEKLİ YAŞPASTA:
KEKİ:3 yumurta ile 1,5 s.b. toz şekeri çırpıyoruz.1 s.b. su, 1 s.b. sıvıyağ,yarım paket kabartma tozu ve 1 s.b. un ilavesiyle tekrar çırpıyoruz.

resimde gördüğünüz kalıpları margarinle yağlayarak toz şeker ekiyoruz.büyük kalıbın 2 parmak eksik kalacak kadar kısmına hamurumuzu döküyoruz.kalan kısmınıda küçük kalıba döküyoruz.175 derecedeki sıcak fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.büyük kalıptaki kekimizi 2 ye kesip arasına ve üstüne krem şanti sürüyoruz.küçük kalıptaki kekimizide en üste yerleştirip, bol kremayla sıvıyoruz.en tepeden küçük oyuk açıp, bacaklarını çıkardığımız bebeğimizi oturtuyoruz.











9 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel gorunuyor ellerine saglik bana zor gibi geliyordu hazirlamasi cocuklar bayilir bu pastaya canim afiyet olsun cok guzel aciklamali anlatmissin,belki bende bir gun denerim

Adsız dedi ki...

canim günaydin bunu nasil basardin baya iscilik var minik minik ugrasmak zor olmustur ama cok güzel görünüyor eline saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım ne şeker şeyler bunlar süpersin sen durmadan birşeyler yaratıyorsun bende çok seviyorum barbi bebek pastalarını ama torunlar hep erkek olduğu için araba ,tren tavşan, palyaço gibi pastalar yapıyorum mecburen çok güzel ler ellerine sağlık kucak dolusu sevgiler canım

Selin dedi ki...

Ya canım benim,
Yaratıcılığına hayran kaldım valla. Süper olmuş bunlar yaaa!!! Ellerine kollarına sağlık. Sevgilerimlee....

Yaren dedi ki...

Sevilcim cok güzel olmuslar,yigenin sevincini görmek isterdim.Cocuklarin dünyasi ne kadar güzel ve farkli.Yigenin abla olduysa sende ya hala yada teyze olmusundur,gözün aydin o zaman ;)Ellerine saglik pasta sahane olmus.

yemedeyanindayat dedi ki...

ellerinize sağlık..valla kırk yıl düşünsem pasta delisi biri olarak galiba uğraşmayıp hazırını alırdım bu pastanın..ama gördümki aslında hiçte zor değilmiş...yani deneyeceğim ilk fırsatta...en yakın doğum gününde..sevgilerimle..

keskinli dedi ki...

sevilimmmmmmmmmmmmm
cumartesi yiyenim dogum günü benden pasta istedi bende seninkileri calmaya geldim birini alabilirmiyim
burda da cok enfes görünüyorlar canim öptüm

ceyt dedi ki...

merhaba Sevilcim, bu bebeklere bayıldım muhteşem olmuş.nasıl yaptın böyle valla becerikli hatunlarsınız maşallah.benim kızlar görseler kesin isterler ya nerde bende böyle yapacak beceri.ellerine sağlık canım.
sevgiler