canım arkadaşım Naciyenin isteği üzerine beze tarifinden sonra söz verdiğim gibi sıra geldi ev yapımı koko tarifine...
daha önce yayınladığım ev yapımı beze tarifime gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.
özellikle tarifi deneyipte başarılı sonuçlar elde edilince çok mutlu oldum.
pastanelerde çok pahalı satılan kokoları sizde benim gibi evden hem sağlıklı hemde daha ucuza yapabilirsiniz.bu kez ev yapımı koko tarifini yine püf noktalarıyla veriyorum.
EV YAPIMI KOKO TARİFİ:
MALZEMELER:
4 yumurta beyazı ,
4 küçük çay bardağı toz şeker,
1 türk kahvesi fincanı un yada üçte bir su bardağı un (kıvamına göre)
2,5 su bardağı toz Hindistan cevizi
bir çimdik tuz
YAPILIŞI:
yumurta beyazlarını, tuzu ve şekeri derin bir tenceyereye koyup, çok kısık ateşte mikserle sürekli çırparak 7-10 dk pişiriyoruz.dibine tutmaya başladığında ocağı kapatıyoruz.üzerine hindistan cevizini ilave edip tekrar çırpıyoruz. krema pompasından sıkılma kıvamına göre yavaş yavaş un ilave ediyoruz.yine çırpıyoruz.hamurumuzu krema pompasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye içten dışa doğru sıkıyoruz.135 derecedeki fırında hafif sararana kadar pişiriyoruz.fırının kapağını açarak soğutuyoruz.soğuyunca kokolarımızın üzerine fırça yardımı ile süt sürerek nemlendiriyoruz. servis ediyoruz.AFİYET OLSUN
EVDE KOKO YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
- yine beze tarifindeki gibi yumurtamızın sarısını bir damla bile olsa kaçırmıyoruz.yoksa koko tutmuyor.
- ocakta yumurta akı, tuz ve şekeri çırparken dibine tutmamasına özen gösteriyoruz.
- hindistan cevizini ekledikten sonra unu yavaş yavaş ve sürekli kıvamını kontrol ederek ekliyoruz.unu fazla eklediğimizde şekli güzel fakat sert bir koko oluyor.unu ne kadar az eklersek şekli tam güzel çıkmıyor ama kıyır kıyır ve hindistan cevizi tadı daha hissedilir şekilde oluyor.bu kıvam una ve hindistan cevizinin kuruluğuna göre tutuyor.yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi ben bu kez 1 türk kahvesi fincanı un ekledim yeterli oldu.
- koko hamurunun içerisinde çok az un olduğu pişirme süresini çok kısa tutuyoruz.çok hafif sararınca fırını kapatıyoruz.
- üzerine süt sürerken sadece nemlendirme amaçlı olmalı.çünki ev yapımı koko biraz dışı sert oluyor.
- kokolarımızı mutlaka kapaklı cam kapta saklıyoruz.
- son olarak aç yada tok karnına yiyebilirsiniz.:)
ben bu kokoları eşimin arkadaşlarına ikram etmiştim.menüde tandır böreği-meyveli tavuk göğsü-gül tatlısı ve Kayseri ketesi vardı. ilerleyen günlerde bu lezzetlerin tariflerinide vereceğim.
resimde gördüğünüz beze tarifim için tıklayınız: beze
14 yorum:
sevilciğim ,çok sevdiğim ama hiç denemediğim bir kurabiye bu..tşkler çok güzel anlatmışsın,deneyebilirim artık....kocaman öpüyorum sevil ciğim....
hımm nefis görünüyorlar çok severim ben koko kurabiyeyi.
ellerinize sağlık.
CANIM ONE ŞIK Bİ SUNUM TAKIMI FİNCANINA DEGİNMEDEN GEÇEMEDİM ELLERİNE SAGLIK MİSAFİRLERİN ÇOK ŞANSLI VARMIŞ
koko kurabiyeler cok guzel olmus
eline saglik canim
sevgiler
BEN KOKODAN ÇOK FİNCAN TAKIMINA BAYILDIM NE HOŞ ŞEY ÖYLE O ...
ELLERİNE SAĞLIK BEN KOKO HİÇ YEMEDİM BİRDE PÜF NOKTASI VARSA BU KOKOYU YAPMANIN ANLAŞILDIĞI ÜZERE HİÇ BİR ZAMANDA YİYEMİYCEM:((
hımm nefıs gorunuyo ellerıne saglık arkadasım
Eline sağlık.Tabaktakiler ne güzel görünüyor öyle.Kokoyuda çok güzel anlatmışsın.bende deneyeceğim.sevgiler
değişik bir şey bayağıda uğraştırıyor.ellerine sağlık arkadaşım.
Sen süpersin arkadaşım bayılıyorum senin yaptığın herşeye...Ellerine emeklerine sağlık canım...
Sevgiler...
ellerine sağlık canım nefis görünüyor aynı pastanedekiler gibi en kısa zamanda denicem sevgilerimle
Kayseri ketesini çok merak ediyorum. Acaba ne zaman yayınlarsınız? Ellerinize sağlık.
görüntüler çok güzel,af,yet olsun.
Sevil'cim günaydın canım...
Ben hemen tabağı alayım hepside neffiiis görünüyor..
Sunum ayrı bir güzel..
Orda olmak varmış eline sağlık canım..
eline sağlık sevilcim gönül rahatlığıyla deneyeceüim harika bir tarif bu.. çok sağol canım...
öptüms eni sevgiler
Yorum Gönder