bu tarifi marifetli arkadaşlarımdan sevgili arkadaşım candantariflerden almıştım.çok pratik ve lezzeti su böreğini andırıyor.kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.
ben tarifi aynen yayınlıyorum.siz orjinal-ayrıntılı tarif için ve Candanın harika lezzetlerle dolu bloğuna uğramak için tıklayınız.
ben tarifi aynen yayınlıyorum.siz orjinal-ayrıntılı tarif için ve Candanın harika lezzetlerle dolu bloğuna uğramak için tıklayınız.
TAVADA YALANCI SU BÖREĞİ:
3 adet yufka
2 adet yumurta
100 gram tereyağ(ben margarin kullandım)
soğuk su
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Bir tavada tereyağını eritip,ocaktan alıp,ılık hale gelince üzerine yumurtayı kırıyoruz ve karıştırıyoruz.Yufkayı tezgaha serip,üzerine fırça ile yağ ve yumurta karışımından sürüyoruz ve ardından ikiye bölüyoruz.Bir kasede beyaz peyniri rendeleyip dereotu,maydonozu doğrayıp karıştırdıktan sonra yufkanın üzerine sepiştiriyoruz.Kestiğimiz yere doğru rulo yaparak sarıyoruz.Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.Tavanın ortasından başlayarak dolaya dolaya ruloyu sarıyoruz.Yufkaların büyük boy tavamızı doldurmasına dikkat ediyoruz.Üzerine çıkacak kadar soğuk su ilave ediyoruz.5 dakika suda beklettikten sonra,elimizle yufkaların üzerini kapatarak bir tarafa eğip olabildiğince suyunu döküyoruz.Üzerine ve yanlara sıvı yağ döküp, orta ateşte alt kısmı kızarınca ters çevirip diğer tarafınıda kızartıyoruz.Bir servis tabağına alıp dilim dilim servis ediyoruz.Afiyet olsun.
....................................................................
REVANİ:
daha önceden pişirdiğimiz armut tatlımızın şekerli , renkli suyunu saklamıştık. güzel bir revani pişirdim ve bu şekerli suyu revaniye döktüm.sonuç hem şahane bir görünüm , hem aromalı bir tad oldu.armut tatlısının fazla koyduğum suyuda değerlenmiş oldu...
REVANİ :
4 yumurta ,
1 sb. toz şeker ,
1 s.b. sıvıyağ ,
1 s.b. sulu yoğurt ,
1,5 s.b. un ,
1,5 s.b. irmik ,
1 s.b. kırık ceviz ,
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
önce yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz.sonra diğer malzemeleri tek tek ekleyerek çırpıyoruz.175 derecedeki fırında kızarana dek pişirip , üzerine az kaynatılmış şekerli suyumuzu döküyoruz.üzerini süsleyerek ,soğuyunca servis ediyoruz..AFİYET OLSUN
önce yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz.sonra diğer malzemeleri tek tek ekleyerek çırpıyoruz.175 derecedeki fırında kızarana dek pişirip , üzerine az kaynatılmış şekerli suyumuzu döküyoruz.üzerini süsleyerek ,soğuyunca servis ediyoruz..AFİYET OLSUN
11 yorum:
ellerinize saglık aranıza yeni katıldım ancak uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum bi kayserili olarak gururla hemde bende beklerim..
börek lezzetli görünüyo...işyerimdeyim.Karnım acıktı...böreğin kokusu bile burnuma geliyo sanki.eve gidince yapayım ben bu böreği küçük kızlarımda sever belki....
CANIMSIN ELLERİNE SAĞLIK YUKA BÖREĞİNİ DENEMENE ÇOK SEVİNDİM HEMDE ÇOOOOOOOOOK REVANİ HARİKA GÖRÜNÜYOR...
ABLAM İÇİN BEN NE YAZMIŞIM ÖLE:)))
HAYIRLI BİR CUMA GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
ellerine sağlık canım ikiside ayrı ayrı lezzetli görünüyoor sevgilerimle
yaratıcılık böyle işe yarıyor işte...hem de suyu da ziyan olmamış...ellerine sağlık..revaniyi de çok sevdiğim için iştahlı iştahlı baktım gidiyorum:))
her ikiside çok güzel cnm ellerine sağlık
hayırlı cumalar
Sevil'cim önce börek peşine revani harika olmuş canım..
Aynen böyle tatlı sularını bende keklere yada kurabiyelere buluyorum..
Börekte şipşak hali hazırda hemen payımı alıyorum tşkler..
eline sağlık ikiside harika olmuş
canim revaninde böreginde enfes ellerine saglik revani tepsisini komple aldim sevgiler hayirli cumalar
Ellerine sağlık.
Canım enfes görünüyorlar .
Afiyet bal şeker olsun ......
Sevgiler.
ellerin dert gormesin bitanem
herikiside nefis gorunuyor
ama ben yine de revaniye bayildim bir tatli sever olarak:))
kocaman sevgiler...
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder