24 Ağustos 2010

ESAS SU BÖREĞİ


esas derken elle açılan, haşlanan, oldukça emek isteyen ve tadına doyulmayan su böreği budur.
EV YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ:
4 yumurta,
1tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un ve yeterince su ile oldukça sert bir hamur elde ediyoruz.15 dakika nemli bez örterek dinlendiriyoruz.kıymalı veya peynirli iç hazırlıyoruz.6 beze alarak her birini ince açıyoruz.1 bezeyi seriyoruz. 1 beze hariç diğer bezeleri 4 e kesip sıcak suda haşlayıp , süzerek kırıştırıp seriyoruz.aralarına iç serpiyoruz ayırdığımız bezeyi kapak yapıyoruz çok az tereyağ ile arkalı önlü kızartıyoruz.ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.

Saygılarımla.

umutluhayat dedi ki...

bayılırım bayılırım.ellerinize sağlık

Eylem dedi ki...

yemesi çok lezzetli ama yapımı çok zahmetli bir börek.ellerine saglık.

yemekbiraşk dedi ki...

evet gerçektende esas börek bu :)
olsada yesek dedirtenden :)
sevgiler..

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Gülüm muhteşem görünüyor!
Ellerine,gönlüne sağlık..
Kalbi muhabbetlerimle :)