esas derken elle açılan, haşlanan, oldukça emek isteyen ve tadına doyulmayan su böreği budur.
EV YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ:
4 yumurta,
4 yumurta,
1tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un ve yeterince su ile oldukça sert bir hamur elde ediyoruz.15 dakika nemli bez örterek dinlendiriyoruz.kıymalı veya peynirli iç hazırlıyoruz.6 beze alarak her birini ince açıyoruz.1 bezeyi seriyoruz. 1 beze hariç diğer bezeleri 4 e kesip sıcak suda haşlayıp , süzerek kırıştırıp seriyoruz.aralarına iç serpiyoruz ayırdığımız bezeyi kapak yapıyoruz çok az tereyağ ile arkalı önlü kızartıyoruz.ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN
5 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.
Saygılarımla.
bayılırım bayılırım.ellerinize sağlık
yemesi çok lezzetli ama yapımı çok zahmetli bir börek.ellerine saglık.
evet gerçektende esas börek bu :)
olsada yesek dedirtenden :)
sevgiler..
Gülüm muhteşem görünüyor!
Ellerine,gönlüne sağlık..
Kalbi muhabbetlerimle :)
Yorum Gönder