alacalı, küçük, asla çekirdeği olmayan Kayserimizin ünlü Yemliha patlıcanı.. namı diğer Yamula patlıcanı ile yapılan bu harika salatayı çok seviyorum.iftarda değişik bir meze türü olarak iştah açıyor.tavsiyemdir.
SOSLU PATLICAN MEZESİ:
4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
3 diş ezilmiş sarımsak
yarım demet maydonoz-dereotu-taze nane
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz-karabiber
SOSU:
1 kahve fincanı sarımsaklı yoğurt
1 kahve fincanı mayonez
YAPILIŞI:
Közlenmiş patlıcanı küp küp doğruyoruz.maydonoz,nane ve dereotunu incecik kıyıp karıştırıyoruz.ezilmiş sarımsağa tahin, zeytinyağ,nar ekşisini tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.sarımsaklı yoğurdu ve mayonezi harmanlayıp üzerine dökerek servis ediyoruz.afiyet olsun..
6 yorum:
Közlenmiş patlıcam kendı başına bile ap ayrı bir lezzet iken ; soslarla birleşice lazzeti daha da artıyor.
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.
GUNAYDIN
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
bence en iyisi salata ile açmak orucu.en saglıklısı o ama çok acıkıyorum.ellerine saglık.
Bende; patlıcan salatasına bayılırım.Ellerine sağlık..sevgilerrr...
sevilciğim ,ellerine sağlık hayırlı ramazanlar dualarında beni unutma canım.sevgilerimle..
Yorum Gönder