15 Ağustos 2010
SOSLU PATLICAN MEZESİ
alacalı, küçük, asla çekirdeği olmayan Kayserimizin ünlü Yemliha patlıcanı.. namı diğer Yamula patlıcanı ile yapılan bu harika salatayı çok seviyorum.iftarda değişik bir meze türü olarak iştah açıyor.tavsiyemdir.
SOSLU PATLICAN MEZESİ:
4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
3 diş ezilmiş sarımsak
yarım demet maydonoz-dereotu-taze nane
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz-karabiber
SOSU:
1 kahve fincanı sarımsaklı yoğurt
1 kahve fincanı mayonez
YAPILIŞI:
Közlenmiş patlıcanı küp küp doğruyoruz.maydonoz,nane ve dereotunu incecik kıyıp karıştırıyoruz.ezilmiş sarımsağa tahin, zeytinyağ,nar ekşisini tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.sarımsaklı yoğurdu ve mayonezi harmanlayıp üzerine dökerek servis ediyoruz.afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Közlenmiş patlıcam kendı başına bile ap ayrı bir lezzet iken ; soslarla birleşice lazzeti daha da artıyor.
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.
GUNAYDIN
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
bence en iyisi salata ile açmak orucu.en saglıklısı o ama çok acıkıyorum.ellerine saglık.
Bende; patlıcan salatasına bayılırım.Ellerine sağlık..sevgilerrr...
sevilciğim ,ellerine sağlık hayırlı ramazanlar dualarında beni unutma canım.sevgilerimle..
Yorum Gönder